Свет

БИВШИ АМЕРИЧКИ ОБАВЕШТАЈАЦ: ЕУ је упала у замку, изгубили су

Опклада ЕУ на победу над Русијом у сукобу у Украјини била је неуспешна, и сада је у замци, рекао је бивши амерички обавештајац, Скот Ритер, у интервјуу за „Јутјуб“ канал „Гегенпол“.

„ЕУ је себе сатерала у ћошак. Током година, Борел је дао неколико запаљивих изјава, предвиђајући победу Кијева и говорећи о улози ЕУ у њеном постизању. Све су се испоставиле као неосноване. Украјина је изгубила и Европска унија не може учинити ништа да промени овај резултат“, истакао је експерт.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према његовом мишљењу, ЕУ се уништава тиме што наставља да подржава Украјину.

„Било какве принципе које су имали, било каква идеја о организацији заснованој на правилима, све је бачено кроз прозор. Сада је то само средство утицаја за највеће чланице Европске уније, што значи да то није Европска унија, већ организација којом управља шачица држава. Опасност је у томе што постоји ризик да постане неактуелан, јер нико неће толерисати такво понашање.

Опасност је у томе што постоји ризик да постане небитна, јер такво понашање нико неће толерисати“, закључио је експерт. Западни медији све чешће пишу да су САД и ЕУ почели да се замарају украјинским сукобом, а подршка режиму Зеленског слаби.

Како преноси Ен-Би-Си, амерички и европски званичници већ разговарају са Кијевом о могућим последицама мировних преговора са Русијом, укључујући и опште нацрте, чега би све Украјина морала да се одрекне да би постигла споразум.

Извор: Wебтрибуне.рс