Свет

ЛАВРОВ ЗАГРМЕО: САД никога нису упозориле, само су одлучили и кренули на СРЈ и Ирак

Сергеј Лавров (Фото: Јутјуб)

САД су Југославију називале егзистенцијалном претњом, а налазила се десетинама хиљада километара преко мора, подсетио је Сергеј Лавров.

Никога нису упозорили, само су одлучили и кренули, то је проблем са западним менталитетом, изјавио је министар спољних послова Русије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Русија је још од 2007. године, од Минхенске конференције, а конкретније након државног удара у Украјини 2014. године, упозоравала да неће трпети хаос на својим границама које изазивају САД“, истакао је Лавров на форуму „Примаковљева читања“.

Како је додао, Американцима се 2003. године учинило да је у Ираку изграђен неки атомски реактор, за прављење „прљаве бомбе“, а затим је поставио питање: „Јесу ли они некога упозоравали осам година? Не, само су ујутру устали и рекли: СБ УН не жели (да одобри интервенцију), ми ћемо без вас. И где је сада тај Ирак?“.

Он је подсетио на то, како су Рака у Сирији и Мосул у Ираку збрисани са лица земље након америчке интервенције.

Затим се осврнуо и на претње код саме границе САД, наводећи да Америци из Мексика прете избеглице због чега се диже зид, док су се у Канади појавиле неке супер свиње које свима досађују.

Извор: РТ