Свет

СТРАВИЧНЕ ТВРДЊЕ АМЕРИЧКОГ ЕКСПЕРТА: Већ су мртви само то још не знају!

Украјина више неће моћи да избегне пораз у сукобу, рекао је бивши аналитичар ЦИА, Лари Џонсон у интервјуу за Јутјуб канал Диалогуе wоркс.

„На бојном пољу Русија напредује и уништава украјинску војску у огромном броју. Само је питање времена: Изгубили су, већ су мртви, само то још не знају“, рекао је он.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према експерту, администрација Беле куће више не може да финансира кијевски режим. Осим тога, нове испоруке оружја сада прима Израел а не Украјина, додао је Џонсон.

Истовремено, САД немају никакве полуге притиска на Русију да започне преговоре под својим условима, закључио је бивши аналитичар ЦИА.

Западни медији све чешће пишу да су САД и ЕУ почели да се замарају украјинским сукобом, а подршка режиму Зеленског слаби.

Како преноси Ен-Би-Си, амерички и европски званичници већ разговарају са властима у Кијеву о могућим последицама мировних преговора са Русијом, укључујући и оно због чега ће Украјина можда морати да одустане да би постигла споразум.

Како је почетком недеље рекао Алексеј Данилов, секретар Савета за националну безбедност и одбрану земље, Кијев је забринут што су западне земље почеле да указују на потребу за дијалогом са Москвом.

Кремљ је напоменуо да што пре Украјина схвати да нема шансе да постигне успех на бојном пољу, то ће се пре отворити изгледи за решавање ситуације.

Извор: Wебтрибуне.рс