Свет

СВЕТ У СТРАХУ! ЕРДОГАНУ ПОСТАВИЛИ ПИТАЊЕ О РАТУ КРСТА И ПОЛУМЕСЕЦА: Речи председника Турске секу као мач, сада је све много јасније!

Турски председник Реџеп Тајип Ердоган изразио је наду да рат између Израела и Палестине неће ескалирати у „рат између крста и полумесеца“.

Он је то рекао новинарима по повратку са самита Организације исламске сарадње у Саудијској Арабији, преноси агенција „Анадолија“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Овај рат се неће претворити у рат између крста и полумесеца. Јер овај рат је постао рат између добра и зла, лажи и истине, тлачитеља и потлачених. Надам се да ће на крају победити добро, да ће победити они који стоје на страни истине, односно Палестинци и сви потлачени – рекао је Ердоган.

Турски председник назвао је рани прекид ватре основом за решавање кризе у Гази.

– Обезбеђивање прекида ватре је од виталног значаја за нас. Наш рад се ту неће завршити, напротив, постаће активнији. Солидарност земаља региона у лечењу рана наше браће у Гази биће веома важна. Тамо треба много радити: од обнове инфраструктуре до обнављања живота у насељима, претвореним у рушевине. Спремни смо да разговарамо и предузмемо мере са Ираном или другим државама како бисмо зауставили крвопролиће и ставили тачку на смрт цивила – Ердоган рекао.

Извор: Курир.рс/ТАСС