Свет

ЗАПАД ДОБИО УЗНЕМИРУЈУЋИ ОДГОВОР ИЗ РУСИЈЕ: Нећемо стати, зауставићемо вас

Заменик шефа ресора Александар Фомин истакао је да западне земље „отворено проглашавају циљ наношења „стратешког пораза“ Русији и зарад тога прикривају било какве ратне злочине Кијева, користећи средства антируске пропаганде и русофобију“.

Специјална војна операција (СВО) ће се наставити док се њени циљеви у потпуности не остваре, рекао је заменик начелника руског Министарства одбране Александар Фомин на 10. састанку „СМОА плус“ у Џакарти.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је истакао да западне земље „отворено декларишу циљ наношења ’стратешког пораза‘ Русији и зарад тога прикривају било какве ратне злочине Кијева, користећи алате антируске пропаганде и русофобије“.

Са тим у вези, Фомин је уверио учеснике састанка да ће се „специјална војна операција наставити све док се постављени циљеви у потпуности не остваре“.

„Нацизам, који поново расте у Европи и геноцид над руским становништвом у Украјини биће заустављени“, изјавио је заменик министра одбране Русије.

Он је истакао да су за подстицање и ескалацију овог сукоба одговорне САД и њихови европски и азијски сателити.

„То је била директна последица фокусираног рада САД и западних земаља, који се интензивирао након државног удара у Украјини, да га претворе у антируску одскочну даску“, рекао је Фомин.

Извор: Wебтрибуне.рс