Свет

ЗАПАД У НЕВЕРИЦИ: Путин открио нешто невероватно, Русија изненадила свет

ЗАПАД је покушао да удари на Руску Федерацију санкцијама, али је самог себе казнио, рекао је председник Русије Владимир Путин у Москви на састанку о економским питањима.

-Текућа статистика показује да се економска ситуација у целини развија предвидиво, у складу са прогнозом. Током девет месеци ове године, руски БДП је порастао за 2,8 одсто у односу на исти период прошле године, а у августу и септембру повећан је за 5,2 одсто. Истовремено, прерађивачке индустрије које нису везане за експлоатацију ресурса расту бржим темпом, навео је Путин.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Незапосленост у Русији је стално ниска, око три одсто, а плате расту више него инфлација, истакао је председник Русије. Он се нашалио на рачун нових ЕУ санкција.

-Што мање смећа, то боље, мање су могућности да нам се шаљу стенице из европских земаља, поручио је Путин, коментаришући могућу забрану ЕУ за испоруку шрафцигера и игала и навео да ће се санкције ЕУ повећати.

Путин је упозорио да Запад може да настави да спроводи саботаже и провокације против Русије.

Он је истакао да је неопходно да се појачају сви позитивни трендови у индустрији, пољопривреди и сектору услуга у Руској Федерацији, али и указао влади и Централној банци да је неопходно координисано смањити инфлацију. Осим тога, он је наредио да се пажљиво прати динамика цена друштвено значајних производа.

Према његовим речима, Уредба о девизној заради је већ одиграла позитивну улогу.

Извор: рт.рс