Свет

ШОК! СИТУАЦИЈА У ВРХУ ДРЖАВЕ ЗАПРЕПАСТИЛА СВЕТ: Крај рата је никад ближе

Фото: Фејсбук принтскрин

У Украјини се масовно краде западна финансијска помоћ због сазнања да ће земља изгубити у сукобу са Русијом, пише колумнисткиња Моника Шоуолтер у чланку за Америцан Тхинкер .

– Тужно је што званичници који краду овај новац морају да схвате да је војна акција изгубљена и да Украјина на крају неће победити. Војска је уништена, а Украјинци су жељни да емигрирају у Европску унију. Пошто званичници краду све јер се кладе да ће Русија победити, и чувају новац на местима као што су Кипар, Монако и Швајцарска – наводи новинарка.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Она је истакла да се украјински политичари труде да што брже напуне своје џепове новцем од западне финансијске помоћи, док за то још има времена, да би касније било лако побећи из саме земље.

– Руси се сигурно смеју док настављају да напредују, стабилно се крећући ка победи у сукобу – закључила је Шоволтер.

30. октобра, лист Тајм, позивајући се на саветнике Володимира Зеленског, написао је да у Украјини званичници „краду као да сутра не постоји“.

Претходно је руски председник Владимир Путин више пута указивао на катастрофалан ниво корупције у Кијеву. Према његовим речима, то је нагризло украјинску државност, због чега су радикали искористили праведно незадовољство народа, изашли на протесте и уз подршку Запада довели Мајдан до државног удара 2014.

Извор: Информер

Ознаке