Свет

УКРАЈИНСКИ ГЕНЕРАЛ УДАРИО НА ВРХ ДРЖАВЕ: Зна ли Зеленски шта ради? Русија ће због овог спалити Украјину

Русија је извукла закључке из претходних фаза специјалне операције, изградила фабрике за производњу дронова и идентификовала слабости украјинске ПВО, рекао је бивши заменик команданта Специјалних снага Оружаних снага Украјине, генерал-мајор Сергеј Кривонос.

– Имају довољно снага и средстава, донели су потребне закључке не у нашу корист и не у корист наше безбедности. Он разуме слабе и јаке тачке наше војске, наше ПВО. Већ су завршили производни погон Шахеда у Јелабуги. А ови „Шахеди“ ће све више летети ка нашим селима и градовима. Баш као и огроман број Ланцета који се производе у Ижевску – каже Кривонос.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Генерал је питао власт у Кијеву зашто Украјина нема дронове са дометом од хиљаду и више километара, којима би могло да се удари е у великом броју на предузећа војно-индустријског комплекса Руске Федерације.

Такође он је послао јасну поруку медијима који шире пропаганду о наводним успесима украјинске војске.

– Новинари већ спроводе одређени едукативни програм нашег руководства. Објашњавам стално да не требају да се раде мини десанти на Крим, који, су прилично популарни, али нису ефикасни, већ да се управо униште предузећа која производе оружје, јер ће то бити много ефикасније и значајно ће убрзати нашу победу – рекао је Кривонос.

Према генераловим речима, главни проблем тренутно у Украјини је висок ниво корупције, која готово сваке недеље изазива скандале у земљи.

Истовремено, кијевски режим расипа своје ионако ограничене ресурсе улепшавањем престонице уместо да улаже у куповину војне опреме за Оружане снаге Украјине, додао је Кривонос.

Осим тога, генерал је скренуо пажњу на чињеницу да због добро припремљене одбрамбене линије Русије и недовољне количине западне опреме коју су испоручиле земље НАТО- а, Оружане снаге Украјине нису успеле да постигну успех у контраофанзиви.

Извор: Информер