Русија

Језиво упозорење! РУСИЈА ЈЕ ОКРУЖЕНА НЕПРИЈАТЕЉИМА! Предузима све потребне мере да осигура безбедност! Ево шта се дешава!

Палестинско-израелски сукоб представља претњу Русији уколико се неконтролисано развије, рекао је данас портпарол Кремља Дмитриј Песков, коментаришући опаску руског председника Владимира Путина да се овај сукоб одвија у непосредној близини руских граница.

-Блискоисточни регион није на неком другом континенту, то је суседни регион, то је оно што се подразумевало под непосредном близином. Овај сукоб између Палестине и Израела заиста представља претњу у случају њене неконтролисане ескалације и развоја – додао је Песков.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је истакао да Русија предузима све неопходне кораке како би осигурала сопствену безбедност, због непријатељства и непредвидљивости многих њених суседа. Песков је додао да је Москва и даље отворена за пријатељски дијалог.

-Русија, генерално, предузима све неопходне кораке да осигура сопствену безбедност усред непредвидљивости и непријатељства многих својих суседа – рекао је Песков.

Предност Путину

Он је истакао да је Русија истовремено била и остала отворена за пријатељски дијалог, за покушаје нормализације односа. Песков је додао да је Владимир Путин управо о томе говорио.

Вероватно би требало дати предност овим његовим речима – сматра портпарол Кремља.

Путин је разговарао о догађајима у Украјини током састанка са сталним чланицама руског Савета безбедности у петак. Он је навео да постоје сталне вести из Украјине која захтевају посебну пажњу са становишта националне безбедности.

Председник Русије је, такође, говорио о покушају да се политички простор Украјине очисти од снага које се залажу за мирно решавање кризе у Донбасу и за добре односе са Русијом. Према Путиновим речима, ово питање мора остати у фокусу и Русија треба да одговори имајући у виду претње које оно представља.

Лавров: Међународна заједница да посредује

Руски министар спољних послова Сергеј Лавров изјавио је данас да је међународна заједница послала све неопходне сигнале обема странама израелско-палестинског сукоба, као и да поравнање сада зависи од њихових преговора.

Он је рекао да и даље полазимо од претпоставке да међународна заједница није равнодушна на оно што се дешава.

-То је квартет међународних посредника који су дужни да помогну у решавању палестинског питања. Нажалост, изгубљено је неколико дана јер САД нису биле спремне да разговарају о ситуацији одмах након што се она појавила. Сада све зависи од странака у преговорима и њиховој доброј вољи, рекао је Лавров.

Он је нагласио да ће Русија учинити све да помогне сукобљеним странама да се постигне споразум о угушивању садашње врло опасне фазе сукоба и што пре започну директни преговори.

 

 

 

 

 

 

Извор: Танјуг