Свет

ЗЕЛЕНСКИ ИЗДАО ХИТНО НАРЕЂЕЊЕ: Припремите се! На овај датум се одлучује судбина Украјине

Председник Украјине Володимир Зеленски издао је наредбу члановима своје администрације да почну да се припремају за председничке изборе следеће године, пренели су руски медији.

Према речима посланика украјинске Раде Алексеја Гончаренка, Зеленски планира да одржи изборе 31. марта.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

На ову тему пре неколико дана говорио је и шеф украјинске дипломатије Дмитриј Кулеба, који је за телевизију „Скај њуз“ изјавио да Зеленски разматра председничке изборе на пролеће.

Кабинет Зеленског још није коментарисао све ове изјаве.

Уколико се председнички избори одрже на пролеће, док земља и даље буде водила борбе са Русијом, а на снази буде било војно стање, то ће представљати кршење украјинских закона.

Зеленски је стога више пута говорио да се председнички избори могу одржати само након завршетка борби, али, како пише ТАСС, украјински лидер је, чини се, у последње време изменио реторику по том питању и поклекао пред притисцима Запада, те је у једном од својих интервјуа рекао да није искључено да би се избори ипак могли одржати на пролеће.

У Украјини су, иначе, претходно већ били отказани парламентарни избори, који је требало да буду одржани у октобру. Они се нису одржали, јер је у земљи на снази било војно стање.

Извор: Информер