Свет

АМЕРИЧКИ ПУКОВНИК ОТКРИО НЕШТО СТРАШНО: Путина хоће да среде као Садама?!

Председник Сједињених Америчких Држава Џо Бајден могао би да започне оружани сукоб између НАТО-а и Русије због Украјине, рекао је бивши саветник америчког државног секретара, пуковник у пензији Лоренс Вилкерсон у интервјуу Јутјуб каналу Јудгинг Фреедом.

– Ми се тренутно налазимо у Путиновој сфери утицаја, Украјина је у његовој сфери утицаја, а ми смо отишли ​​тамо, ми стварамо претњу за њега и зато је урадио то што је урадио – приметио је експерт.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према његовим речима, Бајден би могао да измисли лажни изговор који би омогућио НАТО да уђе у рат са Русијом, слично ономе што су САД радиле током рата у Ираку против Садама Хусејина .

– А пошто смо већ рекли и „А“ и „Б“, мораћемо да кажемо и „Б“ – и суочићемо се са ратом између НАТО-а и Русије. И председник Сједињених Држава ће довести до овог рата својом слободном вољом – наставио је Вилкерсон.

По његовом мишљењу, започињање рата великих размера са Русијом око Украјине било би лудило, али би америчка елита могла да предузме тако ужасан корак.

Раније је шеф Пентагона Лојд Остин рекао да САД намеравају да не дозволе Русији да победи у сукобу у Украјини.

Кандидат за председника САД Вивек Рамасвами обећао је да неће дозволити Украјини да започне трећи светски рат увлачењем САД у сукоб.

Извор: Информер