Свет

Нападнут амерички ратни брод!

Пентагон је обавештен

Пентагон је саопштио да је упознат са извештајима да су амерички ратни брод и више комерцијалних бродова били нападнути у Црвеном мору, јавља „Скy Неwс“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Свесни смо извештаја о нападима на УСС Царнеy и комерцијалне бродове у Црвеном мору и пружићемо информације чим постану доступне – додаје се у саопштењу Пентагона.

Напад се догодио недуго након што су Британци пријавили да је непознати дрон напао њихово пловило, такође у Црвеном мору. То долази након што је британска агенција за поморске трговинске операције саопштила да је примила извештаје о нападу дроном у мореузу Баб ал-Мандаб у Црвеном мору.

Раније је јављано о активностима дронова који потичу из Јемена, као и о могућој експлозији, и позвана пловила у тој области да буду опрезни. Пријављен је низ напада у блискоисточним водама од избијања рата између Израела и Хамаса.

Прошлог месеца Хути милитанти су заузели карго брод повезану са Израелом. Та група је савезник Ирана и контролише већи део јеменске обале Црвеног мора. Раније је испаљивала балистичке ракете и наоружане дронове на Израел и обећала да ће гађати још израелских бродова.

– УСС Царнеy је успео да обори две беспилотне летелице Хута које су се упутиле у правцу брода у јужном Црвеном мору и одговориле на позив у помоћ цивилног комерцијалног брода који је гађан балистичком ракетом – рекао је званичник америчке одбране.

Извор: Srbija Danas