Свет

ДРАМА У ЦРВЕНОМ МОРУ: Ракета погодила британски брод

Фото: Јутјуб

Неименовани брод, који је пловио под заставом Бахама

Британски брод, који је пловио у Црвеном мору, наводно је погођен ракетом, саопштила је у недељу група за поморско обезбеђење са седиштем у Великој Британији, а друга агенција извештава о могућој активности дронова у тој области, јавља АФП.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Неименовани брод, који је пловио под заставом Бахама, ударила је ракета док је брод пловио јужно, на око 35 наутичких миља од обале са Јеменом, саопштио је Амбреy.

„Погођени брод је слао позиве у помоћ у вези са пиратским/ракетним нападом“, додала је компанија са седиштем у Великој Британији.

Како наводе, друго страно пловило, које је било у близини инцидента, наводно је кренуло до британског брода.

Агенција Уједињеног Краљевства за поморске трговинске операције (УКМТО), коју води британска Краљевска морнарица, саопштила је да је примила извештај „о активностима ваздушних система без посаде , укључујући потенцијалну експлозију… која потиче из правца Јемена”.

Саветовано је бродовима у том подручју да „буду опрезни“.

Напад се догодио усред појачаних тензија у Црвеном мору и околним водама након што су побуњеници Хути које подржава Иран прошлог месеца запленили теретни брод Галаxy Леадер, повезан са Израелом.

У року од неколико дана две балистичке ракете су такође лансиране из области коју контролишу Хути у Јемену, слетевши око 10 наутичких миља од америчког разарача УСС Масон, саопштио је раније Пентагон.

Извор: Еспресо/Телеграф.рс