Свет

НЕШТО ЧУДНО СЕ ДЕШАВА СА ПУТИНОМ И ЗЕЛЕНСКИМ: Немци шокирани развојем ситуације!

Запад је дуго предсказивао Русији економску пропаст, али се те прогнозе нису обистиниле. Русија је данас јака и стабилна као никад раније, пише немачки „Цајт“.

Како наводи лист, руски председник Владимир Путин наступа веома самоуверено, а за то има и основа. Последњих месеци успео је знатно да побољша економску и војну позицију државе, а јачању Русије допринело је и то што је Запад потценио њене могућности, оцењују аутори текста.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Из Москве и Кијева сада стижу потпуно различити кадрови. С једне стране, изнервирани Зеленски, чији се проблеми само гомилају, а с друге – самоуверени Путин, који уопште не подсећа на човека у изолацији, наводе аутори, уз опаску да је то било посебно уочљиво током онлајн наступа руског председника на недавном самиту Г20.

Ствар је у томе што је, сматрају аутори, током протеклих неколико месеци Русија успела знатно да побољша своју економску и војну позицију.

Кремљ је успео да привуче у армију стотине хиљада добровољаца, да побољша логистику и снабдевање војника на фронту.

Истовремено, повећање војних трошкова допринело је економском расту, наводи лист.

У поређењу с прошлом годином, у трећем кварталу 2023. руска производња је порасла за готово шест одсто. Томе су, такође, допринеле цене нафте и разне методе заобилажења западних санкција, тврди лист. У економији су се догодиле и велике структурне промене, па је у разним сферама одбране раст производње био од 40 до 80 одсто.

Истовремено, животни стандард Руса од почетка борбених дејстава у Украјини није суштински опао, пише „Цајт“.

Извор: Ало