Свет

Отрован Путинов човек?

Водећи руски пропагандиста који је раније позвао да се украјинска деца подаве у Тиси озбиљно болестан након што је отрован, тврди украјинска војна служба.

Антон Красовски (48), бивши директор емитовања на руском државном ТВ каналу РТ, објавио је у посту да се опоравља у болници након што је изгубио свест. Али извор из Одбрамбене обавештајне дирекције Украјине (ХУР) тврди да његово стање “наставља да се погоршава” и да његове последње поруке вероватно “није написао сам пропагандиста”.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Красовски је изазвао шок у октобру 2022, кад је рекао да украјинску децу која су Русе доживела као окупаторе у Совјетском савезу треба “бацити у реку са снажном струјом”.

„Само подавите ту децу, подавите их“, рекао је он.

Због ових коментара проратни водитељ је осуђен на пет година затвора у одсуству од украјинског суда још у фебруару.

Украјинска служба безбедности СБУ је тада рекла да ради на “привођењу кривца правди”.

Красовски се одвојено суочио са критикама након што је позвао на спаљивање украјинске деце у колибама у Карпатима. „Угурајте их право у њихове колибе и спалите их“, рекао је он тада.

Красовски се касније извинио због својих коментара који су изазвали згранутост у Украјини и широм света. Упркос томе смењен је са своје улоге извршног директора на руској државној телевизији и пао је под санкције Европске уније због својих изјава. Последњи пост објавио је на “Телеграму” на Бадње вече.

“Људи питају да ли сам жив, да ли је све у реду. Шта да им кажем? Стомак ми се нагло згрчио, слошило ми се, онда сам се онесвестио. Одвезен сам у болницу. Постепено долазим себи”, навео је, преноси Блиц писање Дејли мејла.

Извор: Блиц

Ознаке