Свет

ПОТОП! Хути се залетели у Црвеном мору, уследио хорор!

ВАШИНГТОН – Хеликоптери америчке морнарице потопили су у недељу три од четири мала чамца Хута који су намеравали да нападну трговачки брод „Мерск Хангжоу” у јужном делу Црвеног мора, саопштила је америчка централна команда.

Како је наведено, одговарајући на позиве у помоћ са брода „Мерск Хангжоу”, хеликоптери „УШ Ајзенгхаувер” и „УШ Гравели” су у самоодбрани узвратили ватру на чамце Хута и потопили три пловила, преноси Гардијан.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Нико са потопљених чамаца није преживео, а четврти чамац је побегао, наведено је у саопштењу америчке централне команде.

Британска Поморска трговинска агенција (УКМТО) саопштила је раније данас да је нападнут један брод у Црвеном мору, око 112 километара северозападно од јеменске луке Ходида.

УКМТО је навео да је брод пријавио да су три мала чамца извела напад и да је дошло до размене ватре у којој нико од посаде брода није повређен, пренео је Ројтерс.

После избијања сукоба у Појасу Газе, јеменски Хути су почели да нападају бродове који су повезани са Израелом, па су многи бродови који су у Азију пловили преко Црвеног мора променили путању и почели да плове око јужноафричког рта, преноси Танјуг.

Извор: Танјуг