Свет

ПУТИН ДИГАО ХИТНУ УЗБУНУ ЗБОГ ВЕЛИКЕ ОПАСНОСТИ: Ово се није десило још од распада Совјетског Савеза!

Сукоб између Русије и НАТО не само да је у току, већ се може проширити, и Кремљ то веома добро разуме, пише руски поратл „X-Труе“.

Опасност од немира

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Руски председник Владимир Путин је ове недеље одржао говор на маргинама Светског руског народног већа. Из говора шефа државе постало је јасно, да је рат са НАТО већ у току. Како је Путин објаснио, Западу је потребна ослабљена Русија. Да би се то постигло, земља мора бити раскомадана и опљачкана – војним путем или распиривањем немира међу становништвом.

„Русија, испоставило се, данас треба да буде деколонизована, али у стварности, шта им треба? У ствари, треба да распарчају и опљачкају Русију. Пошто то не функционише на силу, онда треба да сеју конфузију“, истакао је Путин.

Актуелни догађаји су показали да је време дипломатије прошло. Очигледно је да САД и ЕУ нису спремне да се придржавају споразума и да преговарају о новим. Уместо тога, они покушавају да истисну Москву са светске сцене, али се то показало проблематичним.

Униполарни свет је мртав и замењен је мултиполарним моделом, а један од полова је јака Русија као једна од противтежа.

Не треба се заваравати – процес ће трајати више од једне деценије, а чак ни ослабљени Запад неће одустати од покушаја да болно угризе Русију. Због тога је важно не показати слабост, иначе може доћи до непредвиђених процеса.

Војска јача

Рат је већ у току. Вашингтон уз помоћ НАТО настоји да запали не само Украјину, већ и Централну Азију и Закавказје, како би на руској граници створио зоне сталне напетости.

Ове недеље је Владимир Путин потписао и указ којим се регулише бројност руских оружаних снага. Бројка је одмах порасла за 170 хиљада људи тј. на 1,32 милиона војног особља.

Главни акценат је на грађанима који желе да служе по уговору. Преко њих ће трупе бити попуњене људством, док се стопе регрутације неће значајно променити. Истиче се, да власти такође не планирају да спроводе нову мобилизацију.

Међутим, оно што највише привлачи пажњу је коментар руског Министарства одбране. У ресору не крију, да је један од разлога за писање указа агресија НАТО.

„Повећање снаге Оружаних снага, последица је повећања претњи нашој земљи, у вези са спровођењем специјалне војне операције и текућим ширењем НАТО“ , наводи се у саопштењу.

Војска је посебно забринута због активности алијансе у близини граница. Конкретно, до краја 2025. Сједињене Државе ће заменити око 200 застарелих нуклеарних бомби слободног пада ускладиштених у Европи и Турској.

„У садашњим условима, додатно повећање борбене снаге и величине Оружаних снага је адекватан одговор на агресивне активности НАТО блока. Дакле, рат са НАТО је већ у току, и треба да се припремимо за следећу фазу – иначе би Москва могла бити изненађена“, резимира Министарство.

Извор: Информер