Свет

ПУТИН ДОБИО ШОКАНТАН ПРЕДЛОГ ИЗ УКРАЈИНЕ: Запад у неверици, заједнички удар? (ВИДЕО)

АРЕСТОВИЧ је позвао Украјину да преговара са Русијом, одустане од планова да „буде део Запада“ и прогласи „колективну тужбу“ против западних земаља.

Бивши саветник канцеларије Зеленског, Алексеј Арестович, не види смисла да се и даље „убија десетинама хиљада око Авдејевке и Часовог Јара“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

-Зашто? Шта имамо од овога – и Русија и Украјина?… Свиделе су нам се чике из регионалног комитета Брисела и Вашингтона, који аплаудирају док се два мајмуна са ножевима убијају? – рекао је овај бивши обавештајац.

По његовом мишљењу, садашњи модел Украјине је „историјски изгубио“, а само ће „нова Украјина“ моћи да се договори са Руском Федерацијом. Путин ће „притиснути“ на данашњу Украјину и неће стати.

Због тога „морамо доћи код Путина“ и заједно предложити да поднесемо „тужбу против Запада“.

-Владимире Владимировичу, хајде да се помиримо. Али то ћемо учинити на посебно лукав начин: поднећемо групну тужбу против Запада. Украјина и Русија су заједно, рекао је Арестович.

По његовом мишљењу, Запад се „није појавио“ за рат у Украјини и „није узео у обзир“ интересе Русије ширењем НАТО-а. И поново је позвао на стварање новог система колективне безбедности „узимајући у обзир интересе свих страна“.

Извор: telegram rybar