Свет

РУСИ ОДБИЛИ НАПАДЕ: Страдало 250 украјинских војника

Руско Министарство одбране издало је саопштење о догађајима на фронту за претходна 24 сата

Оружане снаге Русије одбиле су четири непријатељских напада на Доњецком правцу и елиминисале 250 украјинских војника, саопштило је Министарство одбране Руске Федерације.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Том приликом су уништена два непријатељска тенка, једно борбено возило пешадије америчке производње „бредли“, три борбена оклопна возила, две хаубице „мста-Б“, самоходну артиљеријску јединицу „акација“, топ „д-20“ и хаубицу „д-30“.

Одбијен је и јуришни напад украјинских снага у на Краснолиманском правцу где је уништен и један тенк, док је из строја избачено до 100 украјинских војника.

На Јужно-доњецком правцу руске снаге су артиљеријским дејствима нанеле пораз украјинској живој сили и избациле тако из строја 130 војника Оружаних снага Украјине и уништиле два самоходна артиљеријска система „акација“ и један систем „гвоздика“.

На Купјанском правцу је координисаним нападима артиљерије и тешким вишецевним ракетним системима одбијено осам напада јуришних снага Украјине, приликом чега је уништен један тенк, оклопни транспортер „М113“ америчке производње, два борбена оклопна возила, те неутралисано 55 припадника украјинских снага.

На Запорошком правцу су руске трупе одбиле један напад непријатељских снага и елиминисале до 50 украјинских војника. У контрабатеријској борби уништена су три самоходна артиљеријска система „гвоздика“, као и контролни центар за дронове Оружаних снага Украјине.

Оперативно-тактичка авијација, дронови и ракетне снаге Русије уништиле су радионице за монтажу беспилотних летелица, погодиле три складишта муниције и горива, као и украјински радар 79К6 „пеликан“.

Руски системи ПВО су пресрели два пројектила система ХИМАРС и обориле шест украјинских дронова.

Извор: РТ