Свет

КАДИРОВ ПРЕСТРАВИО УКРАЈИНУ: Ево шта је рекао о наставку рата

Специјална војна операција (СВО) у Украјини могла би да се заврши на лето 2024. године, изјавио је председник Чеченије Рамзан Кадиров у директној комуникацији са становницима републике.

„Мислим да треба да очекујемо завршетак следећег лета, око јуна или јула. Да сам одлучивао, завршили бисмо је за три месеца“, нагласио је Кадиров и објаснио да је војска имала задатак да не уништава градове колико је то могуће, већ да преговара са онима који желе да се предају.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Кадиров је такође рекао да бисмо давно заузели Кијев да није било таквог задатка. Он је навео да су руски војници били седам километара од Кијева, а лакше би га заузели него Мариупољ. Али главни задатак главнокомандујућег (Владимир Путин – прим. ред.) није да уништава градове колико је то могуће и да не дозволи Западу да уђе на нашу територију и намеће своје услове“, додао је он.

У фебруару 2023. Кадиров је изјавио да ће специјална војна операција бити завршена пре краја 2023. године. Према његовим речима, противницима Русије не преостаје ништа друго него да се врате пословању са Москвом.

Извор: Правда