Свет

ШТА СУ ОВО АМЕРИКАНЦИ ТРАЖИЛИ ОД ИЗРАЕЛА? Тел Авив се хитно огласио о шокантним вестима!

Израел је одбацио медијске наводе да је администрација америчког председника Џозефа Бајдена затражила од Тел Авива да до краја године оконча војне операције у Појасу Газе.

– Американци нису дали крајњи рок, а и они сами су негирали да је то тачно. Американци схватају да нису у позицији да кажу израелским одбрамбеним снагама колико времена је потребно да се оствари циљ. Остваривање циљева се не може мерити недељама или месецима, а израелска војска ће доћи до било које тачке у Гази до које жели – рекао је саветник за националну безбедност Израела Цахи Ханегби за Канал 12.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је додао да је војна операција базирана на разумевању да је Израел кренуо у потеру за Хамасом са закашњењем од 17 година.

– Да је Израел кренуо одмах на ту терористичку групу када је добила контролу над Газом, цена би била знатно мања него данас. Цена ће бити већа уколико се још чека – поручио је Ханегби.

Према његовим речима, “Израел нема другу опцију него да елиминише терористичку групу”, укључујући и убијање Хамасовог лидера Јахју Синвара, пренео је Џерузалем пост.

Када је реч о сукобу са Хезболахом, Ханегби каже да “ситуација северу Израела мора да буде промењена”.

– Било би боље да се то уради дипломатским путем, а не војно, али Израел се неће уздржавати од такве акције – додао је он.

Политико је у петак објавио, позивајући се на три извора из Тел Авива, да су САД дале рок Израелу да оконча војну операцију у Појасу Газе до краја године.

Извор: vesti-online.com