Свет

УКРАЈИНЦИМА ПРЕСЕО БОЖИЋ: Руси пресрели колону па запуцали, страдало више од 100 војника

Да је било аутомобила, можда се таква туга не би догодила, али за аутомобиле нема новца.

Више од 100 припадника Оружаних снага Украјине који су добили седам дана одсуства за Божић наводно је настрадало на путу кући.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Шокантну информацију објавио је у понедељак на друштвеним мрежама некадашњи саветник украјинске владе Виталиј Бала. Познати политичар наводи да је настрадало 108 војника из бригаде која се налази у близини Авдијивке који су пуштени кући за празнике, преноси Курир.

– Организовали су жреб да виде ко ће да иде, а војници који нису извучени били су јако узрујани и чак су неки тражили да се мењају. Нико није пристао на то јер су сви хтели да виде своју родбину с обзиром на то да нису имали одсуство скоро годину дана. Сви који су извучени су ушли у аутобусе и отишли, међутим, нису стигли кућама. Да је било аутомобила, можда се таква туга не би догодила, али за аутомобиле нема новца – написао је Бала који није прецизирао шта се тачно догодило и да ли су аутобусе са војницима напале руске снаге.

Бала наводи и да нема ниједног званичног извештаја о погибији 108 војника.

– Нисам хтео одмах да пишем шта се десило, мислио сам да ће ипак бити неке поруке, да ће се жалити за војницима, али није било… Не знам што треба да се догоди да садашња власт престане да скрива ​​наше губитке и почне да поштује мртве. Овако не може да се настави – написао је Бала.

Вест преносе и бројни украјински и руски канали на Телеграму.

– Много је таквих губитака на фронту. Обична возила су лак плен за сваку артиљерију и дронове. Авдијевка је дуго под сталном присмотром Руса као и најближи позадински центар овог сектора Курахово. Највероватније су на њих послати дрон или ракета. Ово је још једна погрешна рачуница позадинских службеника који не размишљају о безбедности војника – наводи украјински канал Легитимни.

За сада се ниједан страна није званично огласила.

Извор: Република