Свет

ЗАПАД ЗАПРЕПАШЋЕН: Руси у НАТО тенковима бредлију и леопарду 2 на бојно поље (ВИДЕО)

Недавни видео-снимци из Украјине откривају како руски војници заплењују неколико комада тешке машинерије, првенствено које су донирале земље НАТО.

На снимцима се види руско особље које управља америчким пешадијским возилом бредли и покушава да покрене немачки тенк леопард 2А4.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Разговор међу војницима имплицира намеру да се покрене мотор тенка и да се врати на положај. На снимку се чини да је тенк у беспрекорном стању и напуштен од украјинских снага.

На снимку се види и борбено возило бредли како маневрише на украјинском терену. Претходни снимци, објављени раније током недеље, приказују руско особље како прегледа борбено возило бредли у, наводно, руском складишту.

Оперативно возило је касније приказано на руској телевизији. Бредли о коме је реч прошао је реконструкцију у Сједињеним Државама 2022. године и касније је заплењен потпуно функционалан.

Испорука бредлија у Украјину почела је у априлу и од тада су претрпели велике губитке, са преко 80 пријављених губитака у борби до краја лета. Западни извори потврђују више од 50.

Извор: BULGARIANMILITARY/M.S.