Свет

ЗЕЛЕНСКОМ СЕ СМЕЈЕ ЦЕО СВЕТ: Председник Украјине осрамоћен у САД, тек сад схвата да је

Фото: Х принтскрин

Володимир Зеленски је тек сада, након што је одбио да говори у Конгресу САД, почео да схвата да је искоришћен и напуштен, рекао је лидер француске партије „Патриоте“ Флоријан Филипот на својој страници на друштвеној мрежи X.

Дан раније, Зеленски је у последњем тренутку отказао свој планирани говор путем видео везе са америчким сенаторима. Говор је планиран као део „тајног брифинга“, а његово обраћање се очекивало уочи гласања у Сенату о додели нових средстава за Кијев .

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Тек сада почињем да схватам! Зеленски је неочекивано отказао говор пред Конгресом САД! Велико изненађење у Сједињеним Државама! – написао је Филипо.

Према политичару, овај догађај је био прави „дебакл“ за Зеленског, који, према Филипу, више није у стању да уради ништа.

– Када вас дубока држава напусти након што вас је створила и искористила, то је увек окрутно! Зеленски то покушава да разуме. – закључио је политичар.

Амерички председник Џо Бајден је претходно затражио од Конгреса 106 милијарди долара за помоћ Израелу и Украјини , али није добио недвосмислену подршку. Представнички дом са републиканском већином гласао је за подршку само Тел Авива, али је Сенат под контролом демократа блокирао иницијативу. Бајден је изјавио да неће потписати нацрт закона о додели помоћи само Израелу без Украјине ако Конгрес одобри такав документ.

Извор: Ало