Свет

ОВО НИЈЕ ДОБРО! Украјина улази у НАТО

Амерички државни секретар Ентони Блинкен рекао је да ће Украјина постати чланица НАТО. То је рекао на конференцији за новинаре са генералним секретаром НАТО Јенсом Столтенбергом.

„Врата НАТО-а су отворена, остају отворена, укључујући и да Украјина постане чланица НАТО-а“, рекао је Блинкен.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према његовим речима, приступање Финске НАТО-у , као и скоро завршен процес придруживања Шведске, демонстрација су отворених врата алијансе.

Пре тога је украјинско Министарство одбране саопштило да је Кијев применио још 18 стандарда Северноатлантске алијансе од децембра 2023.

Према речима заменика начелника украјинског ресора одбране, генерал-потпуковника Ивана Гавриљука , 2024. године планирано је увођење још 50 стандарда НАТО-а у сектору безбедности.

Генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг такође је позвао америчке посланике да наставе да подржавају Украјину и обезбеде Кијеву неопходна финансијска средства.

Украјински председник Владимир Зеленски изјавио је да би савез између САД и Европске уније могао бити уништен – украјински председник верује да ће се то догодити ако Конгрес САД не одобри финансирање Украјине.

Раније је немачки канцелар Олаф Шолц навео разлог зашто Украјина неће моћи да уђе у НАТО.

Извор: Wебтрибуне.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ