Свет

ТЕШКО НАМА! Путин је годинама упозоравао на ово, нису га слушали – сада следи катастрофа!

У блиској будућности, свет ће доживети промене без преседана. Чувени руски економиста, Михаил Хазин, рекао је да ће цела планета ускоро бити подељена на одвојене валутне зоне, преносе руски медији позивајући се на радио „Москва говори“.

Према речима стручњака, о томе је писао још 2003. године у својој књизи „Опадање доларске империје и крај Паx Америцана“. У њему је предвидео крај процеса глобализације и неминовно формирање затворених сеоских синдиката, где ће развијати сопствену индустрију, свој интернет, сопствену производњу авиона и сопствену валуту.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Најзанимљивије је, да је према Хазину, током свог недавног говора на форуму у Давосу, сличан концепт изнео руски председник Владимир Путин. Према речима експерта, руски лидер је упозорио све друге велике светске играче, на исти распад на различите валутне зоне. То ће се, према Хазину, дефинитивно догодити.

Овај процес ће, како предвиђа аналитичар, почети убрзано да се формира у многим земљама одмах након што у САД дође до невиђеног економског колапса. Тада ће долар одмах изгубити улогу јединствене мере вредности и биће замењен златом. Тако ће све државе поново почети да користе овај давно заборављени инструмент.

Извор: Информер