Свет

ПОГОЂЕНИ СУ: Потпуно је уништен (ВИДЕО)

Борци Снага за специјалне операције Оружаних снага Украјине, заједно са 140. специјалном механизованом бригадом Оружаних снага Украјине, употребили су ХИМАРС.

Они су напали најнапреднији руски радарски систем јастреб-АВ.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Током извиђања на једном од јужних фронтова, посада беспилотне летелице 73. Поморског центра Копнене војске Украјине открила је артиљеријски извиђачки систем 1К148 Јастреб-АВ. Оператери Снага за специјалне операције заједно са јединицом в. Оружане снаге, 140. засебна механизована бригада, извеле су напад ХИМАРС-а. Као резултат ватре, уништен је непријатељски систем Јастреб-АВ“, наводи се у саопштењу украјинских специјалаца.

Војници су на друштвеним мрежама објавили снимак удара. Оружане снаге Украјине су додале да се јастреб-АВ сматра најнапреднијим радарским системом Русије који се користи за извиђање артиљеријских ватрених положаја.

„Уз помоћ радарске станице може да прати путању непријатељских пројектила и израчуна тачне координате артиљеријске позиције. Ови подаци се прослеђују артиљеријским јединицама ради погађања положаја“, наводи се у саопштењу.

Министарство одбране Русије је 2. јануара саопштило да је систем Јастреб-АВ ушао у службу артиљеријских јединица стационираних у Украјини.

Извор: Кликс