Свет

ПУТИНУ СТИГЛЕ НАЈБОЉЕ МОГУЋЕ ВЕСТИ ИЗ НЕМАЧКЕ: Све се дигло против Украјине, најгори кошмар постаје стварност!

Да би започела мировне преговоре, Украјина мора да учини уступке Русији, рекла је немачка политичарка Сара Вагенкнехт на телевизијском каналу Тагесшау.

– Прво, ово је одбацивање изгледа за улазак у НАТО, а друго, вероватни су територијални уступци – рекла је она.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Вагенкнехт је додала да је за Кијев и Запад преговарачка позиција данас лошија него пре две године.

– А теза да су нам увек говорили: „Морамо да испоручимо оружје да би се преговарачка позиција Украјине побољшала“ уопште није потврђена. Десило се супротно – приметила је политичарка

Из нацрта Европског изборног програма Алијансе Саре Вагенкнехт (БСW) који је одобрио извршни комитет странке произилази да она жели мировне преговоре са Русијом, нудећи обуставу сваког извоза оружја у Украјину.

Сходно томе, БСW позива на прекид ватре и почетак мировних преговора. Да би се „мотивисала Русија да започне преговоре, у овом случају би требало понудити моменталну обуставу извоза оружја у Украјину“, наводи се у програму на 26 страница.

У програму се, такође, изражава противљење почетку преговора о придруживању ЕУ са Украјином.
БСW се залаже за укидање санкција Русији и обнављање испорука нафте и гаса из Русије и закључивање дугорочних енергетских уговора.

Ко је Сара Вагенкнехт?

Сари Вагенкнехт се прогнозира велики успех са програмом који би се могао описати као „конзервативни социјализам“, пише Дојче веле (ДW).

Мало је који политичар у Немачкој толики трн у оку и својим некадашњим партијским „друговима“ и противницима, колико је то Сара Вагенкнехт.

Та некадашња далеко најпопуларнија политичарка немачке Левице, дуго времена је била ван „страначке дисциплине“. За руководство партије, она је била превише радикална и политички некоректна. За њу је пак то руководство превише забављено климатском политиком и wоке темама, па заборавља на раднике и класичне бираче Левице.

Она је на крају прошле године напустила Левицу и основала страку назива Савез Сара Вагенкнехт – разум и правда“ (БСW), а оснивању је претходила вишемесечна припрема, током које је, уз помоћ донација, прикупљен и стартни капитал у висини од 1,4 милиона евра.

Извор: Информер