Свет

РУСИ МЕЉУ СВЕ ПРЕД СОБОМ: Удар за ударом (ВИДЕО)

Руске трупе су смањиле број пешадијских напада, али су знатно повећале број артиљеријских и ваздушних удара.

У области Маринка и код Авдејевке настала је тешка ситуација за Оружане снаге Украјине. Ово је изјавио командант групе Таврија генерал Александр Тарнавски.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Оружане снаге Русије повећале су број артиљеријских и ваздушних удара, док су мало смањиле број пешадијских напада. У протекла 24 часа изведено је 25 ваздушних удара навођеним бомбама на положаје Оружаних снага Украјине, украјинска војска је одбила више од 20 напада руске војске. Најтежа је ситуација у областима Авдејевка и Марјинка, где јуришне групе Оружаних снага Русије покушавају да напредују.

Украјинске трупе су покушале да нападну у рејону Вербовоје и северно од Авдејевке, али безуспешно. У извештају Генералштаба Оружаних снага Украјине само се то помиње, али нема информација о резултатима.

А у зони одговорности команде Хортица, тешка ситуација се развила у области Купјанска и Артемовска (Бахмут).

Према речима команданта Копнене војске Оружаних снага Украјине генерала Сирског, руске трупе нападају у рејону Богдановке, покушавајући да се пробију до Часова Јара. Веома је тешка ситуација у области Синковка код Купјанска, где Оружане снаге Русије јуришају на утврђено подручје.

Повећан је број напада употребом технике, веома је активна и руска авијација, а удари се изводе вођеним бомбама.

Извор: Новости