Свет

ИЗВРШЕН БРУТАЛАН ТЕРОРИСТИЧКИ НАПАД, ВИШЕ ОД 100 МРТВИХ: Најавили су освету

Председник Ирана Ебрахим Раиси рекао је данас да ће починиоци терористичог напада у Керману бити кажњени.

Раиси се огласио након две експлозије у којој је погинуло најмање 103 људи, а рањено 188, на обележавању четврте годишњице убиства генерала елитних јединца Кудс, Касема Солејманија.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Раиси тражи од власти да што пре предузму потребне мере за ублажавање патње жртава и лечење рањеника, пренела је ИРНА. Раиси је оштро осудио терористички напад у време обележавања смрти Касема Солејманија и изразио саучешће породицама жртава.

Он је захтевао да се што пре пронађу починицоци и налогодавци терористичког акта.

„Ово је још један антиирански злочин, а починиоци терора и зла, створили су стравично мучеништво учесника церемоније одавања поште Солејманију. Међу њима има и жене и деце“, поручио је Раиси.

Он је рекао да „моли све покрајинске власти да што пре предузму потребне мере за олакшавање патње повређених и збрињавање повређених“.

„Несумњиво је да ће починиоци и вође овог кукавног чина ускоро бити идентификовани и за свој гнусни чин бити кажњени. Непријатељи нације треба да знају да такве акције никада не могу изазвати поремећај у чврстој одлучности иранске нације у одбрани исламских идеала“, истакао је Раиси.

Извор: Танјуг