Свет

БИВШИ АМЕРИЧКИ ОБАВЕШТАЈАЦ: Готово је, Руси завршавају рат

Руске трупе су у завршној фази пред коначну победу у Украјини, рекао је бивши амерички војни обавештајац Скот Ритер у интервјуу за Јутјуб канал Јудгинг Фреедом.

„Руска војска контролише ситуацију. Биће још битака пред нама, али у ствари исход је унапред утврђен: Русија је већ победила, али остаје само да се ово консолидује“, сугерисао је он.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према речима бившег официра, Украјина очајнички покушава да увуче НАТО у сукоб вршећи провокације као што је терористички напад у Белгороду. Кијев се нада да ће успети да испровоцира Москву на непромишљене акције које ће натерати војни блок да покрене интервенцију као одговор.

Истовремено, Ритер је додао да ово није први пут да украјинске оружане снаге нападају цивиле. Чак и пре него што је Русија започела специјалну операцију, Кијев је циљао цивилно становништво Донбаса.

„Русија је одговорила на напад на Белгород, али су њихове акције биле ограничене на стратешке и војне циљеве и није било осветничких напада на цивиле“, закључио је он.

У суботу поподне украјинске трупе гранатирале су центар Белгорода. Према речима гувернера региона Вјачеслава Гладкова , када су украјинске оружане снаге напале Белгород, погинуло је 25 људи, укључујући 5 деце, а 109 је повређено.

Следећег дана, руске оружане снаге су одговориле на украјински напад у Белгороду ударом на центре одлучивања и војне објекте у Харкову.

Руски лидер је оно што се догодило у Белгороду назвао терористичким нападом. Он је обећао да ће Русија појачати ударе прецизним оружјем на места где се доносе одлуке, на места окупљања војног особља, плаћеника и на друге центре ове врсте.

Извор: Wебтрибуне.рс