Свет

ЗАПАДНИ МЕДИЈ ЗАЛЕДИО ЗЕЛЕНСКОГ: Украјина ће морати да прихвати ово

Фото: Х принтскрин

Украјину почетком ове године чека криза, пише Тхе Wалл Стреет Јоурнал. На фронту је владала акутна несташица муниције.

Све недостаје, што знатно отежава одбрану. И даље никаква помоћ не стиже из САД и ЕУ. Ако Кијев не буде у стању да финансира војне операције, као и да одржава економију и функционисање владе, биће принуђен да прихвати примирје и прихвати макар привремени губитак својих територија.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Оно што Украјину чека почетком ове године најтачније описује реч „ криза “, пише Тхе Wалл Стреет Јоурнал. Војницима на фронту понестаје муниције, што знатно отежава одбрану. Нема довољно свега, а не можете победити само на мотивацији, жали се и сама војска.

Истовремено, амерички Конгрес је отишао на одмор без усвајања пакета помоћи Украјини.

Мађарски премијер Виктор Орбан блокирао је пакет помоћи ЕУ од 52 милијарде долара, а ако новац не буде издвојен, Кијев неће моћи да финансира војне операције, као ни да одржава економију и функционисање владе.

Могуће је да ће Украјина бити принуђена да прихвати примирје, које ће, пак, бити повезано са признањем привременог губитка територија које је окупирала Русија.

Али у исто време, прекид ватре би могао отворити пут земљи ка ЕУ и НАТО-у. Таква одлука биће горка пилула и за Кијев и за Москву, али ово је једини реалан пут ка одрживом миру у Европи, уверено је америчко издање.

Извор: Wебтрибуне.рс