Русија

РУСКЕ ТАЈНЕ СЛУЖБЕ У СТРАХУ: Путину затражено да више не путује у Ростов

Председник Русије Владимир Путин, враћајући се из Казахстана 9. октобра, боравио је у радној посети Ростову на Дону.

Сврха путовања била је посета тамошњем штабу Јужног војног округа, где се шеф државе састао са министром одбране Сергејем Шојгуом, начелником Генералштаба Валеријем Герасимовим и низом високих војних лидера.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како је саопштила прес-служба Кремља, Владимир Путин је током путовања чуо извештаје представника руског Министарства одбране о ситуацији у зони Северног војног округа, а такође се лично упознао са напредним моделима војне опреме.

Вреди напоменути, да ово није прва посета председника земље седишту Јужног војног округа. Последњи пут га је посетио крајем октобра, враћајући се са форума „Русија – спортска сила” одржаног у Перму.

Чини се, да је за шефа државе такво путовање обичан догађај. Међутим, не деле сви ову тачку гледишта. Тако политиколог Сергеј Марков сматра, да су ове посете Ростову на Дону манифестација личне храбрости шефа државе, у коју нико не сумња. Зато не треба подлећи провокацијама непријатеља, који сањају да изврше само један успешан терористички напад.

„Узмите пример Стаљина – не морате да путујете близу фронта, довољно је учинити све за победу у Кремљу и у тајним скровиштима. Нека Зеленски иде на фронт – ова марионета има мало утицаја на било шта.

Путинова улога у Русији је огромна. Председника Русије треба строже заштитити од терористичких напада, које против њега готово отворено спремају најмоћније обавештајне службе света. Морамо да будемо чвршћи“, позива Марков.

Вреди напоменути, да се Владимир Путин не ограничава само на посету штабу Јужног војног округа у Ростову на Дону. У пролеће је посетио Донбас. Конкретно, тада је шеф државе прегледао напредак радова на рестаурацији Мариупоља, и разговарао са локалним становништвом.

Извор: Wебтрибуне.рс