Русија

„ВЛАДИМИРЕ ВЛАДИМИРОВИЧУ, КАО ШТО САМ ВЕЋ РЕКАО…“ Путин поставио чудно питање министру, сви га у чуду ГЛЕДАЛИ (ВИДЕО)

Руски председник Владимир Путин изазвао је чуђење присутних током састанка на ком је учествовао, када је поставио питања о старости леденог језгра које су открили руски научници на Антарктику.

Александар Козлов, руски министар природних ресурса и животне средине, обавестио је Путина на састанку путем видео линка у среду да су научници на Антарктику прошле године извукли језгро леда, за које се верује да је старо око 1,2 милиона година.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

На снимку се види како Козлов говори Путину да ледено језгро проучавају глациолози, хемичари и климатолози и да се очекује да ће ти налази помоћи у разумевању процеса климатских промена на Земљи.

А онда су уследила Путинова питања.

– Ако је ово језгро старо 1,2 милиона година, да ли то значи да је на том месту био лед 1,2 милиона година – упитао је Путин Козлова.

Након што је питао Козлова о старости леденог језгра, остали учесници састанка гледали су у Путина зачуђено.

– Да, Владимире Владимировичу, апсолутно тачно – одговорио је Козлов.

– Или се можда вода тамо заледила касније? Не пре 1,2 милиона година, већ скорије? Да ли је тако нешто могуће – поново је упитао Путин.

– Владимире Владимировичу, ово је атмосферски лед. До сада наука и даље каже да је тако, као што сам вам већ одговорио – одговорио је очигледно збуњени министар.

– Па добро – одговорио је руски председник кратко и прешао на другу тему.

Извор: Курир.рс/Јутарњи лист