Свет

ШОК! УКРАЈИНУ ТРЕСЕ ВЕЛИКИ СКАНДАЛ: Шта ради кијевски режим док Украјинци масовно гину?! „Купио је…“

Градоначелник Кијева Виталиј Кличко јавно је прогласио куповину раскошне виле у Хамбургу у Немачкој вредне скоро четврт милијарде гривни (6 милиона долара), јавила је у недељу Страна.уа, позивајући се на званичну пореску пријаву политичара.

Документ показује да је Кличко добио вилу од 750 квадратних метара 20. децембра 2023. као измирење дуга од компаније Макимум И ЛЛЦ, компаније са седиштем у САД која је првобитно била у власништву његовог брата Владимира. Власништво над компанијом је, међутим, пренето на Виталија у мају 2023. године, наводи издање. Кућа, чија је тачна цена 227 милиона гривна, тада је пребачена на градоначелника Кијева као јединствен облик отплате дуга.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Виталиј Кличко је бивши професионални боксер који је током своје каријере освојио више светских шампионата у тешкој категорији. Он и његов млађи брат Владимир доминирали су боксом у тешкој категорији између 2006. и 2015. године, у периоду који је надалеко познат као ‘Кличкова ера’.

Виталиј је најавио да се повлачи из професионалног спорта 2013. године и наставио је са политичком каријером, поставши градоначелник Кијева 2014. године, након крвавог неонационалистичког пуча. У интервјуу за Би-Би-Си 2013. године признао је да је у Немачкој живео 13 година. Пријављено је 2016. да је власник имовине у Хамбургу коју су користиле његова супруга и ћерка, али имовина никада није пријављена.

У септембру 2023. године, украјински председник Володимир Зеленски потписао је закон којим се обавезује електронска декларација за званичнике, а која је суспендована након што је руска војна операција почела 2022. године.

Извор: Информер