Свет

КАРЛСОН ЗАТРЕСАО СВЕТ: Да, могуће је, они су убили Наваљног

Фото: Х принтскрин

Украјина можда стоји иза смрти Алексеја Наваљног, признао је амерички новинар Такер Карлсон на Јутјуб каналу блогера Лекса Фридмана.

Водитељ подкаста је рекао да би Украјинци могли да стоје иза смрти Наваљног, јер би им то могло користити у сукобу са Русијом, пишу РИА новости.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Убили су (Александра) Дугину ћерку… Да, могуће је – приметио је Карлсон.

Подсетимо, Дарија Дугина је погинула увече 20. августа 2022. у експлозији аутомобила на Можајском ауто-путу у Одинцовском округу у Московској области. ФСБ је навео да иза убиства стоје украјинске специјалне службе, а починилац је украјинска држављанка Наталија Вовк.

Према одељењу Јамала Федералне казнено-поправне службе, Наваљни се 16. фебруара након шетње осећао лоше, изгубио је свест и преминуо. Према прелиминарним подацима извора РТ, осуђени је добио крвни угрушак, а тачни узроци смрти се утврђују. Организована је истрага, а биће утврђене све околности смрти Наваљног.

Како је за РИА Новости речено у Градској болници Лабитнанг, Хитна помоћ је више од пола сата узалуд покушавала да реанимира Наваљног, а пут од станице до пацијента је тиму трајао око девет минута. О инциденту је покренута предистражна истрага.

Извор: РИА