Свет

ШОЈГУ СЕ ОГЛАСИО: Украјинска појачања кренула на фронт, а дочекао их…

Сергеј Шојгу (Фото: Јутјуб)

Руске трупе уништавају резерве Оружаних снага Украјине високопрецизним оружјем и не дозвољавају им да пребаце снаге на линију борбеног додира, изјавио је министар одбране Сергеј Шојгу на колегијуму војног ресора.

– После пропасти контраофанзиве, команда Оружаних снага Украјине покушава да искористи преостале резерве за стабилизацију ситуације и спречавање урушавања фронта. Комбинована група трупа користи високопрецизно оружје за уништавање непријатељских резерви, не дозвољава му да пребаци снаге на линију борбеног додира и онемогућава контранапад на наше положаје – рекао је он.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како је напоменуо министар, након заузимања важног чвора Авдејевке, руска војска наставља да поправља ситуацију на доњецком и купјанском правцу. Тако су током протекле недеље протерали украјинске јединице из насеља Победа, Ласточкино и Северноје у ДНР.

– Од почетка године, око 327 квадратних километара нових региона ослобођено је од нациста у свим правцима. Истовремено, руска војска врши снажан ватрени удар на објекте Оружаних снага Украјине и на другим секторима фронта, спречавајући их да обнове своју борбену способност. Тешке јединице за бацање пламена дају значајан допринос овој ствари – указао је он и додао:

– Висока ефикасност бацачко-запаљивог оружја довела је до потребе повећања производње муниције за њих. Производња невођених ракета за тешке системе бацања пламена и ракетних пешадијских бацача пламена повећана је 12 пута. Опрема НБЦ заштите Војске са савременим врстама наоружања и опреме повећано је на 74 одсто, а до 2027. ове године биће 80 одсто.

Извор: Информер