Свет Србија

ЛУКАШЕНКО ЗАЛЕДИО БЕОГРАД: И Србија ће бити увучена, а сценарио украјински

Страх од трећег светског рата је веома оправдан, изјавио данас белоруски председник Александар Лукашенко, наводећи да ће и Србија бити увучена у НАТО.

Лукашенко је на данашњем састанку с највишим званичницима белоруских безбедносних агенција у Минску рекао да нема земље која може за себе да каже да је безбедна.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Нема земље и народа који би се у последњих десетак година могли осећати апсолутно безбедно. Војна сила је поново постала главни аргумент светских центара за решавање проблема. Као да није било милионских губитака и страхота Првог и Другог светског рата. Сада смо буквално прекривени информативним таласом такозваног предосећања трећег светског рата. Постоје разлози за забринутост“, рекао је белоруски лидер, а пренела је агенција Белта.

Према његовим речима, апетити колективног Запада само ће расти.

„Заправо, ми смо у епицентру дуготрајне велике војно-политичке кризе. Користе методе застрашивања старе колико и свет. Прогнозе су разочаравајуће. Апетити и активност колективног Запада ће само расти. Вашингтон и њихови савезници ће наставити да шире НАТО. Ситуација је веома повољна за њих. Искрено речено, без превише дипломатије, скоро сви европски лидери су постали поданици САД. Нема сумње чија политика и чији интереси доминирају Европском унијом“, навео је белоруски председник.

„Улазак Финске и скори пријем Шведске у НАТО је следећи талас експанзије на исток. У алијансу ће бити увучене Босна и Херцеговина, Молдавија, Грузија и Србија. Све ће се то радити по сценарију Украјине“, додао је Лукашенко.

Извор: Б92