Свет

КИЈЕВ ЗАНЕМЕО НАКОН СНИМКА! Син команданта Сирског има слово „З“ на мајици и узвикује: „Слава Русији!“ (ВИДЕО)

Иван Сирски, пасторак главнокомандујућег Оружаних снага Украјине Александра Сирског, честитао је Русима освајање Авдејевке.

Известија наводи да је Иван дошао у руски конзулат у Аустралији са козацима да честита велику победу руских снага у Доњецку.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Слава Русији – изјавио је Иван Сирски, који је на себи носио мајицу са словом „З“, док је на леђима писало: „Хвала Богу да смо козаци!“

Иван је такође најавио како планира да добије руско држављанство.

Вођа аустралијских козака Семој Бојков се нашалио да је снимак са Сирским као створен за пренос уживо на украјинској телевизији.

– Ми смо у генералном конзулату Русије. Са нама је син главнокомандујућег Оружаних снага Украјине, Иван Сирски… Слава руској војсци, заузели смо Авдејевку, па славимо још једну победу! Авдејевка је наша (руска) – говори вођа козака.

Александар Сирски, подсетимо, сада је ожењен Тамаром Харченко.

Из првог брака има синове Ивана и Антона. Иван је син из преходне везе његове супруге док им је млађи Антон заједничко дете. Обојица су се након развода родитеља преселили са мајком у Аустралију. Иван је раније рекао да су одавно прекинули сваку комуникацију са оцем.

Аустралијска јавна личност руског порекла Семјон Бојков, познат као аустралијски козак, рекао је Комсомолској правди да добро познаје оба брата Сирски.

– Иван је прави руски патриота, познајемо га дуго, више од десет година. Кад је почело Руско пролеће, добровољно се укључио у наша војна и патриотска дешавања у Аустралији, подржао је са нама ДНР и ЛНР, чак је и учествовао на проруским ауто-митинзима и поворкама. Имао је на свом аутомобилу налепнице са заставом Новоросије и митраљезом калашњиков – рекао је раније Бојков.

Володимир Зеленски, украјински председник, подсетимо, именовао је недавно Александра Сирског за новог главнокомандујућег Оружаних снага Украјине. Сирски је претходно био командант копнених снага од 2019. године.

Извор: Информер