Свет

ПОГЛЕДАЈТЕ СНИМАК РАКЕТНОГ УДАРА: Америчка база разнета у парампарчад (ВИДЕО)

ВОЈНА база САД на гасном пољу Конико у провинцији Деир ез-Зор у источној Сирији нашла се под ракетном ватром.

Локални извор рекао је за РИА Новости да је након ракетног напада избио пожар. Претходно је ТВ канал Ал Мајдан известио да се америчка база на гасном пољу Конико у провинцији Деир ез-Зор у источној Сирији нашла под ракетном ватром.

– Америчка база на гасном пољу Конико на истоку Деир ез Зора нашла се под ракетном ватром – наводи ТВ канал Ал Мајдан.

Раније је извор за РИА Новости рекао да су беспилотне летелице напале положаје савезничких снага сиријске војске у провинцији Деир ез-Зор у источној Сирији. Сиријски државни ТВ канал Ал Акбар јавио је да је неколико људи убијено у последицама америчких удара на положаје у сиријској пустињи и на граници Сирије и Ирака.

Централна команда САД саопштила је да су САД у петак погодиле више од 85 циљева који припадају Корпусу гарде исламске револуционарне револуције (ИРГЦ) и његовим филијалама у Ираку и Сирији у оквиру осветничких удара на њихову војну базу у Јордану.

Огласило се сиријско министарство одбране

У америчким ваздушним нападима на истоку Сирије убијени су цивили и војно особље и нанета је велика штета, саопштило је сиријско Министарство одбране.

„Америчке окупационе снаге су данас извршиле отворену зрачну агресију на бројне положаје и градове у источној Сирији и у близини сиријско-ирачке границе, што је резултирало бројним цивилима и погинулим војницима, некима је рањено и великом штетом на јавној и приватној имовини. наводи се у саопштењу.

Како је нагласио војни ресор, ови удари „немају оправдања и представљају покушај да се ослабе способности сиријске војске и њених савезника у борби против тероризма“, преносе РИА новости.

Извор: Новости