Свет

РУСИ УПАЛИ У УКРАЈИНСКИ КОМАНДНИ ШТАБ И ШОКИРАЛИ СЕ: Ево шта су нашли (ВИДЕО)

Министарство одбране Руске Федерације објавило је снимак руске војске из коксаре у Авдејевки на којем се види некадашње командно место Оружаних снага Украјине опремљено системом Старлинк

– Налазимо се у једном од командних места Оружаних снага Украјине, где смо пронашли углавном НАТО оружје и муницију – рекао је командант јуришне јединице Првог армијског корпуса са позивним знаком „Сурен“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

На снимку је приказан терминал глобалног сателитског система Старлинк, који је, између осталог, коришћен за контролу дронова.

Приликом чишћења фабричких радионица, у које се претходно склонила украјинска војска, руски војници пронашли су десетине противтенковских бацача граната које су произвеле земље НАТО- а и муницију за њих, као и ручне бомбе, аутоматско оружје, патроне, суве оброке.

Министарство одбране напомиње да су Оружане снаге Украјине све ово напустиле у паничном бекству под притиском руских трупа.

Министар одбране Сергеј Шојгу је 17. фебруара увече известио председника Владимира Путина о потпуном заузимања Авдејевке. Укупна површина ослобођене територије износила је 31,75 квадратних километара. Непријатељ је изгубио више од хиљаду и по војника. Ослобођење града омогућило је да се линија фронта удаљи од Доњецка и да се значајно заштити од непријатељских напада.

Извор: РИА