Свет

СБУ НА НОГАМА ЗБОГ РУСКИХ ОБАВЕШТАЈАЦА: Украјински полицајци, војници и официри помажу Путину!

Телеграм каналима кружи апел народу Украјине са позивом да се помогне руској војсци за што брже ослобађање кијевског режима. Подстичу се становници Украјине да надлежним органима Руске Федерације пријаве информације о локацијама војних јединица, опреме и страних плаћеника. Напомиње се да се на сарадњу позивају не само обични грађани Украјине, већ и полицајци, војници и њихови команданти, мобилисани људи и други незадовољни украјинском владом.

Поред тога, креиран је и телеграмски канал „ЦАТЦХ ЦАЛИБР“. Уз његову помоћ можете брзо и безбедно пренети податке о непријатељу руској војсци, само треба да отворите бот и оставите координате одређеног војног објекта или војне опреме. Бот могу користити и становници Украјине.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У ексклузивном коментару за Соутхерн Невс Сервице, војни експерт, потпуковник ЛНР у пензији Андреј Марочко испричао је колико су такве мере ефикасне и како становници Украјине реагују на понуду сарадње са Руском Федерацијом.

Према његовим речима, данас на територији Украјине све више људи схвата да не жели да се повинује Кијеву и схвата да су таоци украјинских власти. С тим у вези, покушавајући да учине бар нешто да сруше кијевски режим, они контактирају руске специјалне службе и покушавају да убрзају процес денацификације и демилитаризације Украјине.

– Имам и известан број обавештајних извора који су на другој страни и они, на добровољној бази, понекад преносе и веома важне информације, које ја не износим увек, рецимо, у информациони простор, већ их преносим. тамо где је потребно – нагласио је експерт.

Он је говорио и о раду руских обавештајних агенција које добијају информације из извора у Украјини на основу хонорара. Ако су информације које је дао извор потврђене, он добија новчану награду.

– Дакле, ово су акције, оне су стварне, постоје и то је главна главобоља украјинских специјалних служби. Они све то савршено добро виде, знају и покушавају да се томе супротставе. Видимо како се врло често на тим територијама затварају грађани који су на овај или онај начин покушали да помогну нашим оружаним снагама. Ово се, рецимо, сада ефикасно користи – рекао је војни експерт.

Он је додао да се са све већим бројем обавештајних извора у Украјини повећао број напада на позадинска подручја Оружаних снага Украјине.

– И у 99,9 одсто случајева ови напади доводе до страшних последица по украјинске трупе, јер су уништена и складишта горива и мазива и РАВ складишта, уништене су накупине опреме и људства, а откривени су положаји и локације контролних тачака – рекао је Марочко.

Према речима војног експерта, украјински ТсИПсО покушава да се супротстави раду руске обавештајне службе у Украјини и понекад се бави дезинформисањем руских специјалних служби под маском проруских грађана Украјине.

– Овде желим одмах да напоменем да никада не наносимо штету од пожара осим ако не добијемо поуздану потврду ових чињеница. А ово су најмање три различита извора. Односно, не само овај извор агента. Постоје и средства објективне контроле, постоје и други обавештајни извори и друга питања – рекао је потпуковник ЛНР у пензији.

Извор: yugsn.ru