Свет

СТРАШАН УДАРАЦ ЗА РУСИЈУ: Погинуо је

Магомед Магомеџанов, заменик команданта 18. гардијске армије, преминуо је у болници у Севастопољу од рана задобијених у борбама у Украјини.

Информацију је објавила Јавна комора Републике Дагестан у недељу на свом каналу на Телеграму.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Магомедали Магомеџанов, пуковник гарде, командант 61. одвојене Киркенеске црвенозаставне бригаде маринаца Северне флоте, преминуо је прошле среде у болници у Севастопољу од ране задобијене током борби“, наводи се у поруци и додаје да се Магомеџанов у тренутку погибије налазио на дужности заменика команданта 18. армије.

Шеф Дагестана Сергеј Меликов назвао је Магомеџанова „принципијелним и храбрим“ патриотом који је свој живот посветио служењу отаџбини.

– Много је учинио за миран живот својих сународника – нагласио је шеф републике и додао да је пуковник изнедрио плејаду талентованих команданата и да се очински односио према потчињенима и бринуо о сваком од њих.

Меликов је напоменуо да је Магомеџанов раније служио као командант 77. одвојене бригаде у 177. одвојеном маринском пуку Каспијске флотиле Црвене заставе која је недавно декретом руског председника Владимира Путина добила почасни назив „гарда“.

Сахрана Магомеџанова обављена је у његовом родном селу Кхлут у округу Рутул уз пуне војне почасти.

Генерал руске војске Владимир Завадски (45), подсетимо, погинуо је недавно на фронту код Изјума у Харковској области. Заменик команданта 14. армијског корпуса Руске Федерације погинуо је према наводима руских медија 2кад је његово возило налетело на мину.

Начелник оклопне службе руских Ваздушно-десантних снага Арман Оспанов (52) према наводима руских војних блогера погинуо је на Бадњи дан у Херсонској области.

Извор: Информер