Свет

ОН ЈЕ ПУТИНОВ НАСЛЕДНИК И ИМА ЈЕЗИВУ ПОРУКУ: Ускоро…

Николај Патрушев, секретар руског Савета безбедности, оптужио је Запад за подстицање сукоба широм земље.

Он је упозорио да би се руски суседи на Кавказу ускоро могли суочити са „хаосом“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Патрушев је радио заједно са руским председником Владимиром Путином у КГБ-у у Санкт Петербургу.

Познат је по заговарању тврдокорне политике Кремља и дао је неколико интервјуа руским новинама оправдавајући Путинову одлуку да покрене инвазију на Украјину у пуном обиму.

Патрушев се проглашава као највероватнији кандидат за наследника руског председника.

Патрушев је упозорење изнео 16. фебруара у Бишкеку, главном граду Киргистана, током састанка секретара Савета безбедности о питањима Авганистана.

Он је оптужио Запад да подстиче сукобе, на пример у Украјини, и на Блиском истоку, како би одржао своју глобалну доминацију, сугеришући да Вашингтон има користи од овог „хаоса“.

„Наш састанак се одвија у позадини невиђеног заоштравања међународне ситуације. Разлог за то је жеља Запада да одржи своју доминацију у светским пословима по сваку цену“, рекао је Патрушев, преносе руски државни медији.

„У исто време, Вашингтон је уверен да је у условима општег хаоса то згодније урадити. Да би постигли своје циљеве, западњаци су спремни на све“, додао је он.

„Најупечатљивији пример је сукоб који је у току у Украјини, кроз чије руке је глобални Запад желео да нанесе стратешки пораз Русији“, навео је Петрушев.

Извор: Нееwсwеек