Свет

ЗАПАДНИ МЕДИЈ УЗБУНИО СВЕТ: Путин спрема напад, 150.000 војника чека наређење за јуриш

Руске трупе нападају готово целу линију борбеног додира, покушавајући да развуку снаге Оружаних снага Украјине и спрече употребу резерви у једној одређеној области. Према Њујорк тајмсу опасност од продора постоји у пет праваца одједном.

Руска команда концентрисала је велику војну силу, 110.000 војника на Купјанском и Лиманском правцу и око 40.000 у области код Мариупоља.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Команда Оружаних снага Русије покушава да доведе Генералштаб Оружаних снага Украјине у ситуацију у којој сваки маневар резерви може довести до критичне ситуације у одређеном правцу са могућим продором фронта. У овом тренутку руске трупе нападају у пет праваца, а сваки од њих би могао да постане правац главног напада. Сада све зависи од команде Оружаних снага Украјине, да ли ће погодити правац или не.

Руски генералштаб је концентрисао значајне снаге код Кремене, код Бахмута (Часов Јар), код Авдејевке, Маринке и у области Работина. Удар са даљим колапсом фронта може уследити на било ком од ових праваца. А с обзиром на то да Оружане снаге Украјине још нису развиле ниједну линију одбране по узору на руску „Суровикинову линију“, иако је новац већ потрошен, то може довести до веома лоших последица.

У међувремену, неки од „најадекватнијих“ украјинских извора пишу да је операција у Авдејевки показала неспособност Сирског и његовог Генералштаба да планирају озбиљне операције чак и у дефанзиви, а да не говоримо о противофанзиви.

Истовремено, самостално повлачење јединица из Авдејевке показало је слабост новог главнокомандујућег и прави однос према њему. Могуће је да ће неке јединице једноставно игнорисати његова наређења, што је у садашњој ситуацији бременитој последицама озбиљан проблем.

Извор: ТВ Фронт