Свет

Гори Кијев (ВИДЕО)

У близини Кијева је избио пожар великих размера, очевици су приметили пламен и црни дим на небу, а према њиховим речима, ватрогасна служба није у могућности да угаси пожар због непостојања пута, преноси украјинско издање Обозревател.

– Пожар великих размера избио је у близини Кијева. Препоручује се да Дарницки округ затвори прозоре, јер постоји опасност од дима – наводи се у поруци објављеној на Телеграм каналу публикације.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

На снимку који прати чланак, очевидац тврди да гори Осокорки, стамбено насеље у Кијеву, које се налази на југоистоку града, у његовом левом делу.

Према њеним речима, ватрогасне службе не могу возити до места пожара због непостојања саобраћајнице.

Издање Украинска правда пише да је пожар у еко-парку Осокорки највероватније настао као последица подметања пожара. „У Кијеву увече 5. марта запалио се значајан део еко-парка Осокорки, саопштила је прес-служба еко-парка о подметнутом пожару“, наводи се у публикацији на сајту публикације.

Истовремено, градска управа Кијева саопштила је да су се травнати подови и трска запалили на отвореном простору у близини језера Тјаглое у Дарнитском округу, а службеници Министарства за ванредне ситуације покушавају да локализују пожар.

Извор: Информер