Свет

ПОЧЕЛО ЈЕ! ПУТИН ИЗДАО УДАРНО НАРЕЂЕЊЕ: Пређите у напад!

Изјава руског председника Владимира Путина о одустајању од стратегије активне одбране указује на скори продор руске војске, рекао је британски аналитичар Александар Меркурис у интервјуу за Јутјуб канал Дуран.

Путин је раније, на састанку са представницима свог изборног штаба, рекао да руска војска свакодневно напредује у зони Специјалне војне операције и да постепено напушта активну одбрану у корист офанзиве. Руске оружане снаге имају пуну контролу над иницијативом у Украјини, истакао је председник Русије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Биће још горе јер је Путин рекао да се руска војска удаљава од активне одбране. Изгледа да се померају на офанзивнију позицију – приметио је аналитичар.

Како наводи Меркурис, у протекла 24 сата почело је да се појављује све више нових извештаја који указују на напредовање руске војске у Украјини. Експерт је навео области у централном делу Донбаса као кључну област постепене офанзиве Русије.

– Мислим да већ можемо да кажемо да смо близу продора Русије на многим местима – закључио је британски стручњак.

У среду је руски министар одбране Сергеј Шојгу говорио на одбору министарства. Према његовим речима, од почетка године Оружане снаге Украјине изгубиле су више од 71 хиљаду људи и 11 хиљада комада технике. Губици украјинске војске били су скоро три пута већи него у истом периоду прошле године, приметио је Шојгу. Министар је додао да војска наставља да потискује непријатеља са положаја и не дозвољава им да се учврсте на новим линијама.

Извор: Ало

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ