Свет

ПУТИН ИМА ПАКЛЕНИ ПЛАН! Ово ће једном заувек спречити Украјину да нападне руске територије

Руски председник на све мисли.

Председник Русије Владимир Путин није искључио могућност стварања „санитарне зоне“ у Украјини, која неће бити доступна укајинским војницима и иностраној војној техници.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Не искључујем, имајући у виду трагичне догађаје од данас, да ћемо бити принуђени да у неком тренутку, када будемо проценили да је то сврсисходно, да створимо одређену ‘санитарну зону’ на данашњим територијама које су под контролом кијевског режима – рекао је Путин новинарима, одговарајући на питање да ли ће бити неопходно припајање Харковске области Русији да би се заштитила Белгородска област.

Портпарол Кремља Дмитриј Песков објаснио је да ове зоне представљају предузимање мера за заштиту безбедности руске територије која је изложена нападима.

– Председник има у виду да треба предузети мере да се обезбеде територије које су изложене нападима дронова, артиљеријским нападима на нашу територију и насеља, на друштвене објекте, стамбене зграде. Оне се могу обезбедити једино стварањем некаквог коридора, некакве тампон-зоне, како не би могла да их досегну било која средства која непријатељ може да искористи у нападима – рекао је Песков.

Извор:  Srbija Danas/Медији