Свет

РУСИ МЕЉУ СВЕ ПРЕД СОБОМ: Након ослобођења Мирног, војници задали Украјини још један страшан ударац

Фото: Х принтскрин

Једна од најуспешнијих јединица на фронту још једном демонстрирала силу.

Украјина покушава да надокнади несташицу артиљеријских пројектила масовним коришћењем дронова, али ти видови наоружања су неупоредиви, пише агенција Франс прес, преносећи оцене експерата.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Украјина се ослања на масовно коришћење дронова, да би надокнадила недостатак артиљеријских пројектила и угрозила војни потенцијал Русије, али стручњаци упозоравају да се та равнотежа не може надоместити – наводи агенција.

Франс прес, такође, пише да коришћење беспилотних летелица није идеална варијанта, пре свега зато што дронови могу да подигну свега неколико килограма експлозива.

Чак и велики број малих беспилотних летелица не може да се упореди с капацитетом артиљерије, наводи агенција.

У току ноћи између 17. и 18. марта, борци руске војне групације „Исток“ уништили су два украјнска пункта за управљање беспилотним летелицама, саопштио је начелник прес-центра те групације Александар Гордејев.

Он је подсетио да су током протеклог дана одреди „Истока“ ослободили насеље Мирно у Запорошкој области. Руска војска је одбила и контранапад формација 72. механизоване бригаде Оружаних снага Украјине на подручју Водјаног у Доњецкој Народној Републици.

Извор: Медији/Srbija Danas