Русија

МЕДИЈИ ПРЕНОСЕ: Чечени планирали АТЕНТАТ на Зеленског – уништена ЕЛИТНА група бораца

Како наводи “Дејли мејл”, од почетка руског напада на Украјину 24. фебруара су постојали страхови да би руске снаге могле убити председника Зеленског

Украјински званичници су саопштили да су уништили елитну групу чеченских бораца који су планирали атентат на председника Владимира Зеленског, пише данас британски “Дејли мејл”.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Секретар украјинског Савета за националну безбедност и одбрану Алексиј Данилов, изјавио је данас у телевизијском обраћању да је “елиминисана јединица која је дошла да убије нашег председника“.

Нешто раније је Рамзан Кадиров, лидер Чеченије, изјавио да су убијени Чечени у нападу Русије на Украјину.

– Већ смо упознати са специјалном операцијом коју је требало да изведе јединица Кадировљевих снага – изјавио је Данилов на ТВ каналу “Украјина 24”, а пренео је британски “Мирор”.

– Информацију смо добили од представника руске Федералне службе безбедности који не желе да учествују у овом крвавом рату. Јединица Кадировљевих снага, која је дошла да убије нашег председника, елиминисана је – изјавио је Данилов.

Он је рекао да је јединица била подељена у две групе и да је њихово кретање било помно праћено.

– Били су подељени у две групе, пратили смо их. Једна група се нашла на удару ватре украјинских снага у близини Хостомела, док је друга група и даље под присмотром – изјавио је Данилов.

Он је поручио да Украјина никоме неће дати свог председника.

– Нећемо никоме дати ни свог председника ни своју државу. Ово је наша земља, губите се одавде – изјавио је Данилов.

Како наводи “Дејли мејл”, од почетка руског напада на Украјину 24. фебруара су постојали страхови да би руске снаге могле убити председника Зеленског, а сам украјински председник је у једном обраћању рекао да је он мета “број један за убице Кремља”.

– Ја сам мета број један, а моја жена и деца су мета број два – рекао је Зеленски прошле недеље.

 

 

 

 

 

 

Извор: Танјуг